Болка в очите

Болката в очите се причинява от паразити. Окото е предпочитана локализация на много паразити като Giardia, амеби, анкилостоми, шистозоми, Toxoplasma и много други. Окото има две големи тела от водниста течност, наречени aqueus humor and vitreous humor, в които няма кръвоносни съдове, т.е. не постъпва кръв, която да донесе бели кръвни телца в случай на нужда.

 

око

 

 

Фиг. 27. Око - Светлината минава през роговицата, воднистата течност, лещите, обширното сгькловидно пространство и накрая попада върху чувствителното петно на ретината, наречено макула.

 

 

То има свои собствени предпазни средства, каквито са сълзите, но някои паразити като токсоплазмите например преодоляват всички защитни механизми на организма и като правило, ако са попаднали по някакъв начин в тялото, достигат до окото.

 

Прихващаме Toxoplasma от котките. Токсоплазмите в котешките фекалии са в инфекциозен стадий.

 

Инфектирането с Toxoplasma в ранна възраст може да постави началото на пожизнено очно заболяване. Токсоплазмите могат да попаднат и в мозъка, предизвиквайки тъпа болка или напрежение в тила.

 

Trichinella е друг чест очен паразит, който навлиза в мускулите на окото, които отслабват. В резултат на това страда координацията на очите. Източник на трихинели са котките и кучетата.

 

Не трябва никога да има котешка кутия в къщи. Никога не допускайте децата си до котешката кутия.

 

С убиването на всички големи паразити и някои бактерии (стафилококи, хламидии, найсерии) болката в окото може да изчезне в разстояние на няколко дни. Ако се появи отново, значи сте пропуснали нещо или сте се реинфектирали. Всички членове на семейството, включително домашните любимци, трябва да бъдат третирани за всички паразити. Хората с нисък имунитет не трябва да отглеждат домашни животни, тъй като ежедневното унищожаване на паразитите не е решение на проблема.

 

Херпесът на окото не е самостоятелна инфекция. Гостоприемник на този вирус е по-голям паразит вероятно в стадий тения. Тениите трябва да бъдат унищожени с билкови препарати, Rascal или със NEOClark. (Не с NEORife. Само NEOClark може да унищожи всички сегменти и яйца едномоментно, без да оставя нещо живо, което да навлезе в нови тъкани).

 

Мери Роуч, на 60 години, изписа цяла страница, описвайки различните си болки и проблеми. Мери имаше тъпи болки около очите и зад очните ябълки, които се разпространяваха към тила й. Зъбите я боляха при ядене. Имаше пернициозна анемия, която лекуваше от 36 години с инжекции витамин В12 веднъж седмично. Изследването ни показа, че е пълна с Ascaris, амеби и острици, които бяха причина за потрепвания и спазми в мускулите на краката, будещи я от сън. След бъбречното прочистване и противопаразитната програма тя се почувства толкова добре, че нямаше търпение да проведе и чернодробно прочистване. Преди да изминат два месеца, очната болка изчезна.

 

Джеси Хили бе на средна възраст и изглеждаше здрава, но бе под постоянно напрежение от 40 години заради наследственото си заболяване от retinitis pigmentosa. Имаше риск да й отнемат шофьорската книжка поради бързото прогресиране на болестта. Нашето изследване показа, че в ретината й има натрупани много тежки метали като церий от конците за зъби, арсеник от пестициди, калай от реномиран дезодорант, ПХБ от мехлем за кожа, кобалт от препарат за миене на съдове и индий от метал в устната й кухи на. Имаше и осем паразита в ретината, включително Тохoplasma, поради общуване с котки преди години. Само премахването на зъбния метал бе достатъчно да спре прогресирането на болестта. След две години имаше вече леко подобрение и все-още караше колата си.

Коментари