От кои упражненеия се отслабва бързо

Обновена в 13:21 на 22/05/2013 г.

От кои упражненеия се отслабва бързоАеробните упражнения, които включват ходене, бягане и плуването са най-ефективните физически методи за постигане на отслабване, категорично сочи статия на the Journal of Applied Physiology.

Небезизвестното твърдение за спортните натури категорично е доказано в най-мащабното до сега проучване за анализ на промените в тялото при извършване на аеробни, силови упражнения и комбинация от двете, проведено от Медицинския център към Университета Дюк, САЩ. В него са включени хора със затлъстяване, необременени от диабет.

Ефектът на отслабването и редуцирането на мастните тъкани при аеробните упражнения се дължи на подобряване на обмяната на веществата, споделя Лесли Уилямс, ръководител на изследването.

В него участват 234 души с наднормено тегло и затлъстяване, които са разделени в три групи: едната извършва силови упражнения, втората бяга по 12 мили на седмица, третата комбинира 12 мили бягане и три дни силови упражнения на седмица.

При снемане на резултатите се установява, че изпълнявалите аеробни упражнения и тези с комплексната програма са отслабнали най-много. При извършващите силови тренировки се отчита наддаване на тегло, заради увеличаване на мускулната маса.

Свързани статии..

Силова кардио тренировка в 6 особености 0

Суинг с пудовка – 20 минути дневно за страхотна форма 1

10 достъпни начина да изгорите 200 калории 0

Експертите заключават, че аеробните упражнения са най-ефективният метод за постигане на отслабване, тъй като бягалите по 12 мили на седмица отделят 133 минути за спортното занимание, докато при комбинацията със силови тренировки се губи по 180 минути на седмица.

Резултатите обаче при последната група са противоречиви. Въпреки че не се отчита най-голяма загуба на тегло, промяната в обиколките на талията е най-очевадна.

Изборът дали да се комбинират аеробните със силови упражнения зависи от целите. При наличие на много мастна тъкан и желание за нейното редуциране трябва да се наблегне на бягането. Ако желаете да се вмъкнете отново в любимите дънки - по-добър вариант е комбинацията с тежести.

източник: www.puls.bg

Коментари