Aстма, Респираторни заболявания

Това е заболяване, описано още в древната литература. Единственият прогрес по отношение на астмата оттогава насам е в даването на лекарства за облекчаване на симптомите.

 

Астмата в 100% от случаите е свързана с ларвите на Ascaris. Веднага след излюпването си от яйцата (в стомаха, след поглъщането на нечистотията) микроскопичните ларви се придвижват не към червата, а към белите дробове. Опаразитеният човек се опитва да ги откашля, разбира се, но в погрешните си усилия да възпитаваме децата, ние ги учим да поглъщат всичко, което се отделя при кашлянето! Така младите червеи се поглъщат и попадат отново в стомаха - този път, за да си създадат дом в червата. Някои от тях не напускат стомаха и престоят им там е свързан с болки и натрупване на бактерии и вируси.

 

При повечето случаи на опаразитяване с аскариди се откриват и бактериите Bacteroides fragilis, които на свой ред носят вируси Coxsackie (мозъчни вируси).

 

Дали тези бактерии и вируси ще се развиват буйно във вашия организъм, зависи от това, дали ще им предоставите добър дом, а именно - дали някой ваш орган ще е с понижени защитни сили. За Bacteroides предпочитани органи са черният дроб и мозъкът (в мозъчните тумори също се открива Bacteroides), а за Coxsackie - зъбните абсцеси и мозъкът.

 

Не всеки човек с аскариди развива астма, въпреки че развитието им винаги преминава през белодробен стадий. Дали това зависи от възрастта, когато става опаразитяването? Или от броя на попадналите в организма индивиди? Или от годишното време, когато се осъществява белодробният стадий?

 

Невинната кашлица през ранното детство не трябва да бъде неглижирана. Използвайте NEORife, поставен на честотата на Ascaris (408 kHz) или NEOClark още в началото на кашлицата. Особено внимание отделете на миенето на ръцете преди ядене и на домашните любимци, като убиете и техните аскариди със NEOClark или противопаразитни билки в храната.

 

Боледуващите от астма стават алергични към много замърсители на въздуха като полени, животински косми, дим. Продукцията на хистамин от белите дробове, както и широ ката приложимост на хистидина при различните алергии са научно добре обосновани. Чревната инвазия води и до производство на хистамин, и до висок брой еозинофили (над 3), а астматиците имат и двете, но рядко се изследват за червеи! Дават им лекарства за подобряване на дишането и толкова. В последно време има повече и по-добри лекарства, въпреки тяхната токсичност.

 

Вие обаче можете да сложите край на астмата си като ликвидирате опаразитеността си с Ascaris. След това бъдете внимателни - мийте ръцете и ноктите си с житен спирт и не позволявайте никакви нечистотии да се докосват до устните ви. Ако имате лошия навик да си гризете ноктите или да си смучете пръстите, носете пластмасови ръкавици в продължение на една седмица. Мийте ръцете на децата преди да хапнат каквото и да е, дори между отделните хранения и изрязвайте ниско ноктите им.

 

Кучета, котки, прасета и коне - всички имат аскариди. Никога, никога не позволявайте на децата да бършат повърнатото или изцапаното от животните. Това може да доведе до масивно опаразитяване и до въникване не само на астма, но и на припадъци. Убийте червеите в животинските нечистотии преди вие самите да се заемете с почистването им. Никога не използвайте собствените си метла и лопата. Направете го с картон, вестник или друго нещо, което можете да си позволите да изхвърлите. Залейте нечистотиите с повидон йодин (има го в дрогериите), дори да са вън от дома ви, и поръсете със сол преди да пристъпите към прочистването им. Изхвърлете ги на боклука вън от дома ви. Измийте ръцете си с житен спирт, като обърнете особено внимание на ноктите. Ако готвите у дома и не внимавате, можете да опаразитите цялото семейство.

 

Ако в семейството ви има болен от астма, цялото семейство трябва да бъде третирано за Ascaris посредством NEOClark или с противопаразитни билки. Даже след като са тритирани всички, включително и домашните любимци, те не трябва да се допускат в спалнята на астматика. Астмата не е само паразитно заболяване. Тя е и алергия към домашния любимец и към замърсители, намиращи се във въздуха.

 

Прочистете въздуха. Не допускайте попадането на дим и аромати във въздуха на дома. Отстранете от къщи всички химикали, препарати за почистване и полиране и т. н. Съхранявайте някои, които са ви необходими в гаража, не в мазето, защото въздухът от мазето се издига нагоре и прониква в жилищ ните помещения. Прочистете цялата къща. Ако някой има нужда да използва лак за нокти или коса, да гo прави навън през лятото, а през зимата, в собствената си стая, при затворена врата. Използвайте хлорен филтър за водата, особено за тази от душа. Ако е възможно, инсталирайте адсорбатор с максимална сила на филтриране над печката, но в никакъв случай с химикали, добавени към филтъра и никога с филтър от фибростъкло. Добре е да се постави въздушен филтър в спалнята на астматика, като се оставя да работи в продължение на един час и се изключи един час преди лягане, за да няма никакви въздушни потоци. Да раздвижиш праха е по-лошо, отколкото да го оставиш, където си е. Никога не използвайте прахосмукачката в присъствието на болния от астма. Белите дробове се оправят бързо, когато въздухът е чист и няма реинфестиране. Най-доброто възстановяване е навън, но далеч от дървета и храсти или у дома при използване на климатик (в среда без азбест, формалдехид, арсеник, фибростъкло и животински косми).

 

След като намалеят астматичните ви пристъпи, намалете използването на инхалатора си, но винаги го дръжте под ръка. Ако се наложи да го използвате, постарайте се да разберете какво е предизвикало пристъпа.

 

Водете си бележки. Може да ви отнеме половин година с дузина пристъпи, за да се убедите в причините и да победите астмата! Ще бъде прекрасно да не е необходимо да използвате спрей и медикаменти, нали? Ако получите пристъп след една година, може би се касае за сезонност на причинителя. Борово дърво в близост до дома ви, цъфнал храст или първото косене на ливадата? Стойте далеч от тях до пълното си излекуване.

 

Съществуват традиционни билки за белите дробове. Отгледайте си сами черен оман (също „зарасличе" - бот., Sym-phytum - бел. пр.) и чесън. Правете си чай от изсушен лопен (също „овча опашка" - бот., Verbascum - бел. пр.). Можете да получите ценна информация и от книги за билките. Изсушете си от тези билки за зимата. Внимавайте да направите това така, че да не се образуват плесени.

 

Сузана Карлил, на 45 години, имаше астма от ранните си детски години. Когато дойде при нас, беше на Албутезол спрей и таблетки ежедневно. Наскоро бе получила и артрит. Бе й препоръчано да използва аргинин вместо кофеина. Нашето изследване показа, че има два вида Ascaris и  е алергична към котки и други животни. След унищожаване на аскаридите, бактериите Bacteroides и вирусите Сох-sackie c NEORife, тя започна билкова противопаразитна програма. В дробовете й бе открито замърсяване с керосин, тетрахлорвъглеводород, минерално масло, бензалкониев хлорид (антисептик, използван за миене вимето на кравите. Бе алергична и към прясно мляко), алуминий от посудата й и алуминиев силикат от солта. Имаше и още два белодробни паразита - Paragonimus и Pneumocystis. След ликвидиране на паразитите тя се оправи веднага и престана да идва при нас.

 

Кей Венкерт, на 63 години, имаше астма от много години и вземаше Провентил, но имаше толкова тежки странични ефекти, че си стоеше вкъщи и не смееше да си покаже носа навън. Дробовете й бяха пълни с бензалконий (от пастата за зъби), арсеник (от отрова за мравки под умивалника й), цирконий (от дезодорант) и никел (от зъбен метал). Тя имаше в белите си дробове Ascaris и Naegleria, mycoplasma, Endolimax и чревен метил. Откашляше кръв, а наскоро нейният лекар й бе установил, че има бронхиектазии. Въпреки че убихме всички тези паразити и прочистихме средата в дома й, тя не получи никакво подобрение, тъй като бързо се опаразитяваше отново. Имаше пет зъба с инфектирани корени, които не искаше да извади.

 

Ейми Нюбери, на 41 години, бе получила неотдавна астматични пристъпи. Първоначално била на кортизон, но когато дойде при нас, беше на инхалационно лечение (Ventilin, Intel и AsthmacortTM). Имаше и стомашни проблеми, а наскоро бе прекарала пневмония. Често влизаше в болница заради страданията си. Нашето изследване показа, че в дробовете й има ларви на Ascaris, Endolimax, Naegleria и Acanthocephala! Имаше и замърсяване с арсеник и паладий (зъбен метал). Беше избегнала няколко хоспитализации благодарение на хомеопатично лечение за задуха. Бяха ни необходими няколко месеца (пет посещения), за да открием източника на арсен, който се оказа килим в спалнята й (устойчив на петна!). След като сама изчисти килима с пара и направи чернодробно прочистване (след първото унищожаване на паразити), тя бе изненадана от подобрението, което получи. В продължение на повече от месец не бе влизала в болница и вземаше инхалационните средства само профилактично.

 

 Планираше да прочисти зъбите си. Тя възстанови напълно здравето си.

 

Лаура Брустер, на 25 години, живееше в много стара къща. И най-малкото й усилие бе в състояние да провокира астматичен пристъп. Правеше чести пневмонии. В дробовете й имаше берилий и азбест, както и два парзита - Paragonimus (белодробен метил) и Ascaris. Тя изхвърли всички старомодни лампи и свещници от дома си, но не можа да намери източника на азбест. Отърва се от астматичните пристъпи, но кашлицата и пневмониите ще продължават, докато се премести от тази къща.

 

Брет Уилси, на 70 години, имаше хроничев синузит и през повечето време беше като задръстен. Получаваше проти-воалергични инжекции за прах и плесени и инхалационни медикаменти за астмата и емфизема си. Имаше астма от осем години. Имаше оксалатни, уратни и три вида фосфатни кристали в бъбреците. Започнахме с билки за бъбреците. Неговият кръвен тест показа висок „общ въглероден двуокис" или „карбонат", говорещо за недобър въздушен обмен. Калият му бе нисък, което означаваше, че адреналните му жлези не могат да регулират електролитите (натрий, калий и хлор) и бе свързано с мускулна слабост. Неговата LDH (ензим, чието повишаване се разглежда ко-то маркер за разпад на тъкани - бел. пр.) бе твърде висока, което показва, че сърдечният му мускул също беше в дистрес. За щастие, броят на червените му кръвни клетки беше леко повишен, което помагаше за снабдяването с кислород. (Виж „Анемия", стр. 285). Броят на еозинофи-лите му беше висок, което е правило при астматиците, тъй като всички имат Ascaris. Освен Ascaris той имаше в белите си дробове чревен и панкреатичен трематод плюс Heterakis (пилешки кръгъл червей), човешка анкилостома и Prosthogonimus, друг метил. Дадохме му протовопаразитни билки. След две седмици беше много по-добре, въпреки че все още имаше малко аскариди. Брет имаше интоксикация с барий и хафний, които проследихме до устната му кухина, а също и с никел, калай и рений. Спря да използва купешка течност за накисване на протезите си, а жена му спря да използва лак за коса. Те започнаха да паркират колата си пред външната врата, а не в гаража. Той започна да пие домашно приготвен чай от черен оман. След всичко това Брет се почувства много по-добре.

 

Когато престана да носи часовника си, той премахна източника на никел. Никелът има афинитет към белите дробове, простатата и кожата. Брет можа да намали инхалирането на медикаменти отведнъж на всеки час до два пъти дневно. Можеше вече да диша по-дълбоко, отколкото преди. Открит бе и източникът на замърсяване с олово - една подлизваща връзка във водопроводните тръби на дома му. Тя бе затегната. Хроничната му умора изчезна и той не спираше да се смее и шегува с „емфизема" си, който му бе създал толкова тревоги.

 

Беа Кернес, на 49 години, имаше астма от детските си години, когато имала и екзема. Когато дойде при нас вземаше няколко медикамента плюс антибиотик и противоалергични инжекции. Тя имаше интоксикация с антимон (въпреки че не използваше грим), европий, танталий и гадолиний от зъбен материал. Имаше и сутрешни отоци по ръцете. Започна прочистване с бъбречни билки. Тя унищожи чревния метил в червата си и аскаридите в белите си дробове и престана да идва при нас за около половин година. След това се появи и ни каза, че няма оплаквания от астмата, контролира паразитите с поддържаща противопаразитна програма и от време на време пие чай от бъбречни билки.

 

Цялото семейство на Синтия Прут, за която вече говорихме, бяха астматици. Беше й казано, че при тях астмата е наследствена. Тя и трите деца бяха на инхалации, назални спрейове, сиропи за кашлица и антибиотици. Десет годишната Нола имаше и ушни инфекции и много аллергии. Осем годишният Луис, слабо и нервно момче бе на диета без брашно и мляко, защото имаше непоносимост към тях. Пет годишният Ървин рядко излизаше със семейството, защото имаше чести стомашни болки и можеше да повърне без предупреждение. Майката и двете по-големи деца имаха Ascaris, а Луис имаше и ланкреатичен метил. Домът им бе замърсен с ванадий от просмуквщ се газ. Паразитите бяха бързо унищожени, а газопроводът, поправен. Цялото семейство се оправи напълно и нямаше нужда от повече посещения за техните „наследствени" болести!

 

Астмата е само един от честите респираторни проблеми. Причините са винаги комбинации от Ascaris и други паразити със замърсители (алергии).

Коментари