Болки встрани от средната линия на корема

Болката вдясно може да идва от проблем на илеоцекалната клапа, апендикса или дебелото черво. Може да се дължи и на черния дроб, който е разположен по-горе, но може да изпраща болкови импулси към това място.

 

Третирайте тази болка на първо място като чревен проблем и унищожете паразитите и бактериите, а след това нормализирайте чревната перисталтика с Чревната програма. Ако болката продължава и особено ако отива нагоре и достига средата на кръста, тя е чернодробна.

 

Черният дроб е голям орган, намиращ се почти изцяло в дясната страна на тялото, но има и по-малък дял, разположен отляво. Той е химическият завод на тялото. Обработва храната, намираща се в червата (храната, която сте консумирали преди часове) и произвежда от нея веществата на организма. Превръща токсичните вещества в нетоксични, които бъбреците излъчват в пикочния мехур. Черният дроб прави мазнините разтворими във вода, за да могат да бъдат от делени с урината. Той произвежда жлъчка, чрез която токсичните вещества постъпват от черния дроб в червата. Жлъчката прави възможно всмукването на мазнините и калция. Ако черният дроб не доставя достатъчно жлъчка в червата, в чревното съдържимо и изпражненията остава повече мазнина и те ще плават в тоалетната чиния. Това ще ви покаже, че имате блокаж на жлъчния канал.

 

Болки встрани от средната линия на корема

 

Фиг. 22. Черният дроб има по-голям десен лоб, в който е втъкнат жлъчният мехур и по-малък ляв лоб.

 

Жлъчката е светло зелена. Смесвайки се с чревното съдържимо, тя му придава тъмно кафяв цвят. Ако жлъчката не достига до червата, тяхното съдържимо ще бъде по-светло, дори жълто или оранжево. Това е друг белег на блокажа на жлъчния канал. При нормално отделяне на жлъчка, дневното й количество е над една кварта (1,14 литра). Тъй като с жлъчката се излъчва холестерол, това дневно количество жлъчка представлява важен механизъм за поддържане ниско ниво на холестерол в организма. При затлачване на жлъчните канали с шлаки дневното производство и излъчване на жлъчка може да спадне наполовина, което води до нарушения в храносмилането и увеличаване нивото на холестерола. Когато храната не се смила и абсорбира добре, от това се възползват вездесъщите бактерии, които са винаги готови да грабят.

 

Лекарства за понижаване на холестерола трябва да се вземат само в случаите, когато не може да се възстанови нормалното отделяне на жлъчка.

 

Само за няколко часа E.coli и други чревни бактерии, които в умерени количества не вредят, могат да се размножаг натрупат и да предизвикат подуване на корема, газове и болки. Вашето тяло не образува газове. Това правят единствен бактериите. Ако болката отстрани на тялото е съпроводени подуване на корема и газове, вие имате проблем със смила нето на храната. Ако този проблем се дължи на задръстен шлаки черен дроб, болката е под или над него, холестерольт ви е повишен или изпражненията ви са светли. В някои случай са налице и трите симптома, в други, само някой от тях За да прочистите затлачените жлъчни пътища трябва д,1 направите едно след друго няколко чернодробни прочиствания, докато проблемът изчезне. Ако обаче в жлъчните пъти ща има живи паразити, прочистването няма да е ефективно Паразитите могат да бъдат унищожени чрез зепинг или чрез билкова противопаразитна програма, след което се преминава на поддържаща програма (два пъти седмично). Едва след загиването на паразитите (около 20-ия ден при билковата програма), ще се получи отделяне на много зеленилка и ще можете да изхвърлите жлъчни камъни. Жлъчните пътища се прочистват един по един. Ние имаме стотици по-широки пътища и хиляди по-малки, които се вливат в тях. Правете чернодробно прочистване на всеки две седмици (освен когато, сте болни), докато болката изчезне, храносмилането ви се нормализира и се изпълните с енергия. Можете и да свалите някой килограм, но само ако имате свръх тегло.

 

Запомнете, че затлаченият черен дроб не винаги боли. По-вероятно е болката да се дължи на възпалението, причинено от бактериите в жлъчния мехур, жлъчните пътища и червата. Не чакайте болката да се появи над мястото на черния дроб. Ако имате някой от белезите, за които споменахме, започнете чернодробно прочистване. Но дори да ги нямате, прочистването няма никакви противопоказания, а може да помогне много. При болка вдясно отстрани, приемете, че имате отлагане на шлаки в черния дроб и направете прочистването. Вижте дали ще излязат камъни.

 

жлъчни камъни

 

Фиг. 23. Жлъчни камъни

 

Брус Хери на около 40 години, имаше силна болка отстрани на ялото и газове в корема от няколко седмици. Беше ходил на лекар, който му казал, че му няма нищо. Ние обаче намерихме овчи чревен метил в червата и тимуса му! Тимусът е жлеза, участваща в имунитета и всичко попаднанало в нея е много опасно. В тимуса му имаше и бензол, което предразполага към СПИН. Посъветвахме го и той веднага започна да употребява мляко вместо газирани напитки. Унищожи електронно метилите и започна противопаразитна програма. След три седмици нямаше и следа от бензола в тимуса, болката отстрани бе много по-слаба и той пожела да започне бъбречно прочистване за болката и долната част на гърба си. Не предприе чернодробно почистване. Подобрението му вероятно се дължеше на засилване на имунитета му и ликвидиране на бактериите.

Коментари