Стомашни болки

Млечните продукти са замърсени със Salmonella и Shigel-1а. Доенето на кравите винаги е свързано с попадане на тор в млякото. Въпреки че водата, с която се мие вимето, съдържа антисептик, той не унищоава всички микроби. При пастьоризацията на млякото много чувствителни на топлина бактерии като „приятелски" настроените към нас стрептококи и стафилококи се унищожават, но не и всички салмонели и шигели. Някои се запазват в млякото и инфектират консуматорите. Само стерилизираното мляко е безопасно. Ако млякото, предлагано в търговската мрежа като стерилизирано, се остави на стайна температура и не се пресече, значи не е замърсено с бактерии. Замърсеното мляко не се запазва в течно състояние вън от хладилника за повече от един ден!

 

Вие може и да не забележите някакво смущение при консумиране на нестерилизирани прясно мляко, суроватка или йогурт. Стомашната ви киселина може да е достатъчно силна да убие микробите, намиращи се в тях или черният ви дроб да е в състояние да ги отстрани от телесните ви течности и да  натрупа мъртвите клетки в жлъчните ви пътища. Може и да си кротуват в някоя част на чревния ви тракт, без да ги усещате. Затова дори и да нямате никакви симптоми, започнете да стерилизирате всички млечни продукти, като ги кипвате за 10 секунди. Ако имате непоносимост към прясното мляко, това  не означава, че имате лактазен дефицит. Това означава, че не сте в състояние да унищожите салмонелите и шигелите. Именно те могат да ви докарат лактазен дефицит чрез 1 предизвикваните от тях чревни разстройства. Можете да се (справите с това положение, като престанете да поглъщате бактерии. Дайте на тялото си чистата храна, която ви е определила природата. Не яжте сандвичи, храна от салатни баро-не или ресторантска храна, ако не са преминали топлинна обработка. Никога не яжте пилета и червено месо в ресторант, защото не са достатъчно добре сготвени.

 

При болка, дискомфорт или газове в корема, опитайте да изпразните червата си и проведете зепинг. Като слабително средство използвайте билката Cascara sagrada (зърнастец), следвайки дадените указания върху етикета на опаковката или английска сол. Започнете програма за чревно прочистване.

 

При хронични оплаквания от страна на корема се постарайте да изпразвате червата си два-три пъти дневно. Нашите предшественици от различни културни общности са познавали билки, имащи унищожително въздействие върху чревните бактерии. Билката Ехинацея е била много ценена от американските индианци. Хидрастис е друга любима тяхна билка. Куркумата и копърът убиват E.coli и някои шигели. Най-добро действие има тинктурата от кора на черен орех.

 

Ако тялото ви обаче е загубило способността си да унищожава салмонелите и шигелите, никакви антибиотици, билки и чревни процедури няма да ви помогнат да се справите с тези вездесъщи бактерии. Ще попитате как е станало така, че сте загубили естествената си защита срещу тях. Има данни, че това се дължи на антибиотиците, често използвани за лечение на стрептококови и стафилококови инфекции.

 

Streptococcus lactis и Streptococcus epidermidis влизат в състава на „добрите" чревни бактерии. Неколкократното лечение с пеницилиноподобни антибиотици за стрептококи в гърлото например унищожава тези микроби заедно с „лошите" Streptococcus pneumoniae. Никакви количества ацидо филни култури, съдържащи живи лактобацили не могат да заместят „добрите" стрептококи и стафилококи.

 

Опитите с мишки показват, че за инфектирането им са необходими милиони салмонели. След като им бъде даден стрептомицин, за това са необходими само 10 бактерии! (Вж. Sherwood L. Gorbach, M.D., Perturbation of Intestinal Microflora, Vet Human Toxicol 35 (Supplement 1) 1993.) Вашите черва се увреждат по подобен начин след антибиотично лечение и малки количества Salmonella и Shigella могат да се умножат.

 

Опитайте се да си възстановите естествените защитни механизми, като подобрите способността на стомаха си да произвежда киселина и способността на черния си дроб да произвежда жлъчка. Когато черният дроб и бъбреците не са в състояние да отстранят някои отрови, те се натрупват в стомаха. Такава отрова е например арсеникът. Отстранете всички източници на арсеник от тялото си. Фреонът е друга отрова за стомаха. Сменете хладилника си с такъв, не съдържащ фреон.

 

Металите, използвани в зъбното протезиране - живак, сребро, мед и талий, първо се поглъщат със слюнката, а след това се отлагат в стомаха. Отстранете ги. Токсините от въздуха, такива като азбест, формалдехид и фибростъкло се откаш-лят, поглъщат и отлагат в стомаха. Проверете заобикалящата ви среда за наличието на тези токсини. Стомахът може да възстанови в значителна степен функциите си, ако се заемете с прочистването му. Но дори да възстановите поносимостта си към малките замърсявания в млечните продукти, не се връщайте към консумирането на нестерилизирани продукти.

Коментари