Болка в краката при възрастни

Болката в краката при възрастните хора обикновено се дължи на замърсяване с кадмий или талий. Кадмият постъпва във водопроводната вода при преминаването й през корозирали галванизирани тръби. Той вероятно е замърсител на цинка, използван за галванизиране на тръбите. Проверете електронно чешмяната вода в дома си за наличие на кадмий. Ако водопроводните ви тръби са изцяло от мед, но във водата се открива кадмий, вероятно някъде се спотайва малко У или Т образно парче стара галванизирана тръба. Открийте го като изследвате водата от всички кранове на дома си.

 

Кадмият предизвиква спазми на кръвоносните съдове. ко ито се влошават от тютюнопушенето. Поради това болките в краката някои наричат „пушачески крака". Много силните болки в краката обаче се дължат повече на хронично отравяне с талий, отколкото на каквато и да е друга причина!

 

Ако искате да узнаете веднага колко отровен е талият, потърсете статията в сайта още сега!

 

Откъде може да попадне в организма ви талий? От собствената ви уста! Живачните пломби често са замърсени с талий! Заместете амалгамните си пломби с пластмасови.

 

ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ БОЛКА В КРАКАТА   

 

1. Преустановете пушенето.     

 

2.   Ремонтирайте водопровода си.

 

3.  Направете си почистване на зъбите и процедура за отстраняване на живака и талия, попаднал в тъканите ви с EDTA. (EDTA - широко използван акроним на аминокиселината етилендиамин тетраоцетна киселина, която се  използва в хелатотерапията за отстраняване на тежки метални йони. Особено добре се свързва с манган, медта, желязото и кобалта - бел. пр.) Тази процедура трябва да бъде направена от занимаващ се с това доктор, към когото може да ви насочи някой любезен хиропрактор (човек, който лекува с ръчни манипулации на гръбначния стълб - бел. пр.). Ако не, поне вземайте в продължение на един месец по 100 мг тиоктиева киселина (2-3 пъти дневно) и витамин С (5 грама или една чаена лъжичка).

 

4.  Приемайте по 300 мг магнезиев окис два пъти дневно.

 

5.  Вземайте и ниасцин в количества, които можете да понесете. Опитайте с по 50 мг на всяко хранене.

 

6.   Променете диетата си, като намалите количеството на фосфатите и включите прясно мляко (сварено).

 

7.   Направете бъбречно прочистване с билки (стр. 549), последвано от чернодробно прочистване.

 

8.   Проведете зепинг в дни, когато не правите прочистване. Ако това не помогне, болките в краката ви се дължат на обикновени спазми. Ако получите обаче дори и краткотрайно облекчение, трябва да сте унищожили нещо. Някъде имате огнище на бактерии. Съсредоточете усилията си върху зъбите и подобряване на храненето си.

 

Джип Бут, на 30 години, се оплакваше от болезненост, умора в краката и тежки главоболия, продължаващи по три дни. Тя получаваше пронизващи болки в задната част на бедрата. След като открихме в бъбреците й талий и живак, тя проведе бъбречно прочистване и смени всичките си пломби. В продължение на една година Джин се чувствала добре, но един ден неочаквано получила силна умора, тежест в краката и отново се появили пронизващи болки в страничните части на бедрата. Консултирала се с невролог. Нейният хиропрактор предположил, че не е отстранен всичкият живак и тя дойде отново при нас. Оказа се, че тя наистина има интоксикация с олово, живак и талий, въпреки че зъболекарят й не откри остатъци от метали в устата й. Направено й бе прочистване на три кавитации. Проведе лечение с тиоктиева киселина и осем различни бактерии и вируси бяха унищожени с NEORife. Краката й се оправиха. Нашият тест показа наличие на талий в четири зъба в количество твърде малко, за да бъде видяно на рентген. Посъветвана бе да обмисли ново прочистване на зъбите.

Друг важен източник на талий са замърсените тампончета за почистване на ушите, топчетата памук за снемане на грима, конците за зъби, марлята, дамските превръзки, тампоните, еднократните бебешки пелени и хартиените кърпи. Очевидно тези средства за лична хигиена се стерилизират с живачен хлорид, който от своя страна е замърсен с талий. Не използвайте никакви купешки средства за лична хигиена, тъй като рискът от замърсяване е много голям.

 

♦    Поставете лигнин върху еднократната пелена

♦    Поставете лигнин върху дамската превръзка

♦    Вместо топчета памук използвайте полиестерните пухчета от шишенцата с витамини. Като обвиете парченца от такова пухче около пластмасова бъркалка за кафе, ще си направите тампонче за уши

♦    Направете си бандаж от парче лигнин и хартиена лента „скоч"

 

Вместо марля използвайте тензух. Заменете конците за зъби с еднослойно рибарско влакно.

 

Ако имате талий в белите си кръвни телца, без да сте използвали по-рано през деня клечки за зъби и други подобни, нищо не е от по-голяма важност за вас от отстраняването на пломбите от амалгама.

 

Намерете веднага зъболекар, който да ги отстрани, като почисти с борчето на дълбоко и на широко, за да не остане и най-малка прашинка от талия. Не можете да се излекувате от болките в краката, ако не отстраните талия.

 

номерация на зъбите

 

Фиг. 14. Зъбна номерация

 

Чарли Снелинг бе олицетворение на болката. Боляха го ръцете, лактите, раменете, китките, дланите, гръдният кош,  долната част на гърба, краката, коленете и стъпалата. Започна с билки за бъбреците и някои от болките намаляха. Той имаше отравяне с кадмий, поради което замени водопроводните тръби у дома си с пластмасови. Продължаващата интоксикация с кадмий и талий наведе на съмнение към многобройните му стари пломби. Той ги подмени всичките и се подложи на почистване на кавитациите. Чрез нашия NEORife бяха унищожени микробите, намиращи се под един от зъбите му (# 15) - beta Streptococcus, Pseudomonas, Troglodytella и Staphylococcus aureus. Една година по-късно той все още имаше непостоянни болки в краката, тъй като не бе провел лечение на челюстта и имаше множество бактерии под зъбите. Не вземаше нито витамин D, нито магнезий и не пиеше мляко, за да си осигури калций. Все пак Чарли се подобри достатъчно, за да може да се върне на работа на пълен работен ден.

 

Виктор Абхей, на 16 години, бе принуден да се откаже от спортуване в гимназията поради болки в коляното. То бе започнало да го безпокои две години по-рано след „вирусно" заболяване с висока температура. В бъбреците му се откриха цистеинови кристали и четири вида паразити: Cryptocotyl, цисти на Echinococcus granulosus и Echinos-tomum revolutum. Той проведе бъбречно прочистване, последвано от противопаразитна програма. При следващото му посещение след пет месеца, вече нямаше болки.

 

Ким Мърфи, 45, имаше болки в краката, стъпалата и коленете. Имаше и подуване и сърбеж по кожата на колената. Доказахме опаразитяване с Trichuris (кучешки камшичест червей). Имаше в червата и тения (Taenia pisiformis), както и чревен метил. Започна с бъбречни билки и продължи с противопаразитна програма. Престана да използва продукти, съдържащи цирконий (дезодоранти) и барий (червило). Стоеше далеч от ауспуха на автобусите (знаеше, че е алергична към дизеловите продукти). За един месец болките и сърбежът изчезнаха. Коленете останаха леко подути.

 

Нанси Тонг беше над 80. Краката й бяха толкова отекли, че не можеше да обуе чорапи. Бяха като колони, без никакви вдлъбвания. Пиеше обезводняващи лекарства, които й бе предписал нейният доктор. По този начин поддържаше кръвното си налягане нормално, но при ходене залиташе. Общата й интоксикация (нивото на кръвната й урея) бе високо, поради което непрекъснато се чувстваше зле.

 

 Нанси бе намалила солта, но приемаше достатъчно вода и на практика нямаше никакви вредни привички. Поради инконтиненцията си обаче трябваше да си подлага по няколко дамски превръзки. Ние открихме, че тя имаше интоксикация с кадмий и олово, които вероятно бяха причина за огромното натрупване на камъни в бъбреците й. Металите бяха доказани в чешмяната вода, която употребяваше, но не можеше нищо да се направи, тъй като Нанси живееше в дом за стари хора. Посъветвахме я или да се премести, или да си внася чешмяна вода от друго място, но тя не бе в състояние да направи нито едното, нито другото. Въпреки безнадеждността на ситуацията, тя проведе бъбречно прочистване и противопаразитна програма и смени металната рамка на очилата и ръчния си часовник с пластмасови. Подобри се дотолкова, че можеше да носи еластични чорапогащи, които й осигуряваха известна физическа стабилност. Това я окуражи да предприеме и чернодробно почистване. По време на прочистването получи главоболие, но веднага след това влезе в чорапогащи, по-малки с един номер. Половин година по-късно краката й вече имаха очертания и тя дори носеше рокли.

Коментари