Как да се отървем от целулита

Обновена в 13:14 на 27/05/2013 г.

Как да се отървем от целулитаЦелулитът тормози и пълните, и слабите жени. Никой не е подминат. Но ако спазваме няколко прости правила в храненето, бързо може да се отървем от този проблем. Каква е тайната:

Единствено балансирана диета с витамини, минерали и въглехидрати може да ни помогне. Докато спазваме този вид диета или хранителен режим, не бива да употребяваме продукти, които способстват за образуването на свободни радикали и предизвикват натоварване на черния дроб или бъбреците. Важно е и да се съблюдава да не се задържа вода в организма.

С една дума да не се консумират продукти, които спомагат за образуване на целулит. За такива се смятат: пушените шунки и меса, колбасите, мазни меса.

Трябва да се има предвид, че във всяко месо може да има мазнина. Като не мазно се препоръчва пилето, но само ако е варено. Например пилето на грил има доста мазнина, както и всякакви други меса с кожа или хрупкаво запечена коричка. Към целулитообразуващите се числят и алкохол, всякакви видове полуфабрикати, тестени продукти, захар, маргарин, различни апетитни маринати, всякакви видове изкуствени подправки и добавки, както и прекалено многото сол. Шоколадът и кафето също се отразявали неблагоприятно на красотата на дупето.

Кои са препоръчителните продукти, с които да се храним?

Плодове – пресни и сушени
Бобови растения
Пълнозърнести продукти
Храни, богати на протеини: месо, риба, морски дарове, яйца, нискомаслени млечни продукти
Богати на мазнини: семена, ядки, растително олио

10-дневният режим за борба с целулита е следният: в нечетни дни се ядат само плодове и зеленчуци. Закуска – само плодове, обяд – само зеленчуци, вечеря позволено е и зеленчуци и плодове. В салатите може да се слага малко мазнина и кълнове. На четните дни трябва да се ядат плодове (без банани) и каквото друго си изберем от списъка с препоръчителни продукти. Единственото условие е да не се прекалява с количеството.

Разбира се, винаги при такива експерименти е добре да се консултираме с диетолог или с лекар. Както и да знаем, че обикновено за подобни проблеми магическо изцеление няма - перфектното тяло изисква постоянни грижи, правилен режим на хранене и редовни тренировки.

източник: az-jenata.com

Коментари