Припадъци

Припадъците се причиняват винаги от ларвите на Ascaris, попаднали в мозъка. Предполагам, че те достигат центъра, отговорен за загуба на съзнанието случайно. Не е нормално за тези ларви да бъдат в мозъка. Типично за тях е пътуването между стомаха и белите дробове. Яйцата на аскаридите се намират навсякъде, където има животински нечистотии. Кучета, котки, коне и прасета, всички прихващат Ascaris. Техните изпражнения изсъхват и се разнасят с въздуха, но по-голямата им част остава в почвата. Няма начин децата, играейки си сред нечистотиите, да не погълнат аскаридни яйца. От тях в стомаха се излюпват малки микроскопични ларви, които се придвижват към белите дробове. Там те линеят, което причинява кашлица.

 

Когато едно дете кашля през деня, не се успокоявайте, че се е простудило. Използвайте NEORife на дължина на вълната 408 kHz или NEOClark. Децата поначало кашлят или не, трябва един път седмично да се третират за Ascaris. Малките ларви се намират в откашляния секрет. Не учете децата да преглъщат откашляното. Така те може би преглъщат бъдещите си припадъци, астма или екзема. Учете децата да откашлят в кърпа. Дробовете правят каквото могат, опитвайки се да се освободят от нашествениците. Вие трябва да ги подпомогнете чрез вашата интелигентност.

 

Аскаридите не идват сами. Те носят вътре в себе си свои бактерии и вируси. Една от тези бактерии е Bacteroides fragilis. Тези бактерии се нуждаят от аскаридите, които да изкон-сумират кислорода. Бактериите, изискващи за развитието си безкислородна среда, се наричат облигатни анаероби. Bacteroides вероятно достигат до мозъка, намирайки се във вътрешността на ларвите на Ascaris. От мозъчни абсцеси и тумори обикновено се изолира Bacteroides fragilis. Мозъчните тумори не се свиват, ако не умрат всички паразити, бактерии и вируси. Bacteroides от своя страна са достатъчно големи бактерии, за да носят в себе си хиляди вируси. Чести вируси в Ascaris са Coxsackie B1 и Coxsackie B4. Припадъците може би се дължат на токсини, отделяни от ларвите на Ascaris, или от Bacteroides, или от Coxsackie вирусите. Може да има и нещо друго, което да отключи припадъците. Но убивайки Ascaris, Bacteroides и Coxsackie чрез NEOClark или NEORife на 408, 325, 364, 362,5 kHz, вие отстранявате първото важно звено във веригата от събития, причиняващи припадъците.

 

Мозъкът не понася кротко нашествениците. Той се бори чрез имунната система. Но червеичетата са твърде големи, за да бъдат изядени от белите кръвни клетки. Мозъкът реагира с възпаление. То цели привличането на калций, за да се изгради стена около нашественика. Областите на възпаление са с отрицателен заряд, за да може положително зареденият калций да намери пътя си до тях. Но оловото и живакът също са с положителен заряд! Може би това е начинът, по който тези тежки метали достигат мозъка. Всички метали имат положителен заряд. Може би именно на това се дължи съдбовното привличане на отровите от живите тъкани. А може би те не предизвикват отравяне, ако няма възпаление! При случаите с припадъци ние откривахме големи количества зъбен метал в мозъка. Тези метали трябва да бъдат отстранени, за да може възпаленото място да оздравее.

 

Други токсични субстанции също достигат до възпаления център, отговорен за загуба на съзнанието. Това са ванадий от просмукващ се газ от газопровода на къщата, ПВХ от новите килими, титан от пудрата за лице, цирконий от дезодорантите, азбест от ремъка на пералната машина или сешоара, олово от питейната вода. Направете прочистване на околната си среда. Помислете и за разтворителите, които също се натрупват в мозъка, особено толуолът и ксилолът. Тези разтворители присъстват в боите. Хора с припадъци не трябва никога да стоят близо до прясно боядисани неща. Има ги, макар и в следи, в газираните безалкохолни напитки (Вижте „Рецепти", как да си направите сами газирани и други напитки). Има още няколко други специфични дразнители на мозъка.

 

Гъбичката мораво рогче (Ergot) се намира при всички случаи на припадъци. Може би тя може самостоятелно да ги причинява. В края на краищата, припадъците съществуват от древни времена, дълго преди да бъдат създадени химикалите и разтворителите.

 

МНГ, което значи мононатриев глутамат, не трябва никога да се слага в храната. В Европа той бе забранен за използване в кърмаческите храни още преди десет години. Защо у нас той все още е разрешен? Не са ли нашите деца толкова ценни, колкото са децата в Европа? Здравите възрастни понасят това вещество по-лесно, отколкото децата. А увредените възрастни и особено тези с мозъчни заболявания? Глута-миновата киселина е естествена съставка на протеините в нашата храна. Също и образувания в тялото ни натриев глутамат не би трябвало да е вреден. Но МНГ не се произвежда по естествен път. Той е лабораторен продукт. Лабораторно синтезираните аминокиселини не са същите като естествените. Може би защото са „изомери" или просто свръх дозата е причина за невро-токсичността им. Какъвто и да е механизмът, МНГ не трябва да се използва от никого, не само от хората с припадъци. Когато се храните в ресторант, питайте не дали използват МНГ, а къде, за да можете да избегнете тези храни.

 

БХТ и БХА са съкращения за бисхидрокситолуол и бис-хидроксианизол, които са хранителни консерванти, но също и причинители на припадъци. Често ги слагат не в самите зърнени закуски, а в кутиите им, за да могат да обявят зърнените закуски за несъдържащи консерванти. Представете си какво голямо насищане трябва да има кутията, за да може да предотврати навлизането на кислород.

 

Още по-коварен причинител на припадъци е напълно естественото вещество малвин. Той е оцветител, намиращ се в гроздето, ягодите, сините сливи и боровинките. Спрете да консумирате ягоди и гроздов сок или конфитюр. Пилетата и яйцата им също съдържат малвин. Не ги яжте. Продукти, сравнително свободни от малвин са: артишок, аспержи, бадеми, ечемик, всички видове бобови, зелен фасул, броколи, Брюкселско зеле, целина, пъпеши, гола праскова, цитрусови, фурми, манго, круши, киви, ананас, ябълки. (Взето от „А Guide to the Identification and Treatment of Biocatalyst and Biochemical Intolerances, 1988, by J.A. Krohn, Los Alamos Medical Center, 3917 West Road Suite 136, Los Alamos, NM 87544.)

 

 В РЕЗЮМЕ

 

За да спрете припадъците и се избавите завинаги от тях, трябва:

 

1.  Да избягвате храни, съдържащи малвин. Не яжте нищо, имащо червен или син цвят, пилета, яйца, МНГ, БХТ и БХА. Варете млечните продукти или не ги употребявайте изобщо.

 

2.  Да избягвате моравото рогче в храната. Не яжте пълно-зърнени продукти. Приемайте ниацинамид (500 мг), за да подпомогнете обезвреждането на евентуални малки количества мораво рогче в други храни.

 

3.  Унищожете Ascaris, Bacteroides и Coxsackie и останете на поддържаща унищожаваща ги програма. Избягвайте ре-инфекцията. Ако имате домашни любимци, разумно е да ги гледате на двора и да не ги допускате в къщата.

 

4. Махнете зъбния метал и го заменете с пластмаса (виж „Зъбно прочистване").

 

5. Прочистете околната среда в дома си и изхвърлете козметиката, съдържаща токсични вещества.

 

6. Съблюдавайте хигиена на ръцете. Пръскайте ги с 10% житен спирт или водка след използване на тоалетната.

 

Често вие имате предчувствие за припадъка непосредствено преди да се случи, но при някои хора това става без всякакво предупреждение. Не рискувайте. Носете лекарствата винаги със себе си, дори вече да не ги вземате. Лекарства като Tegretol и Phenobarbital не са безвредни. Веднага щом се почувствате по-добре, се опитайте да намалите мъничко дозата им и се наблюдавайте внимателно дали се справяте. Ако получите внезапен припадък и паднете, можете да си счупите някоя кост. Не рискувайте. Носете лекарствата със себе си и имайте малък резерв вкъщи, дори да е минала година от последния припадък. Можете отново да получите припадък поради ново опаразитяване (толкова лесно е да хванеш отново Ascaris). Пътят към мозъчния център все още е отворен и аскаридите ще се придвижат по него. Необходими са само два дни от случайното поглъщане на животинските нечистотии до попадане на малките ларви в мозъка. В началото, след като сте изтребили паразитите, използвайте NEORife или правете зепинг всеки ден, за да се предпазите от това. Забележете, че може да се случи първото унищожение на паразитите да провокира припадъка. Спрете зепинга, ако почувствате приближаването на припадъка. Правете по-кратък зепинг, докато почувствате, че можете да понесете един нормален зепинг. Правете зепинга в присъствието на ваш близък.

 

Кажете „Сбогом завинаги!" на паразитите, но не забравяйте за своята възприемчивост. Вярвам, че ще бъдете изключително внимателни в следващите две години. И ако все пак се случи, повторете цялата процедура. Този път излекуването ще стане само за един ден.

 

Майката на 8 месечния Дъг беше много объркана, когато дойде при нас. Нейният доктор изглежда само й съчувствал, когато тя се опитвала да свали температурата на бебето при всяка следваща настинка. Той я насочил към общинския социален работник. Майката била напълно откровена с доктора. От времето, когато бебето получило първия си припадък по време на висока температура, тя не преставала да се пита защо нейното красиво първородно дете трябва цял живот да е на лекарства. Тя искала детето й да бъде перфектно. Но социалният работник й позвънил и й говорил за закона и за това, че е негодна майка. Това я съсипало. Детето трябвало да взема Phenobarbital TM два пъти дневно. Нашето изследване показа, че Дъг има аскариди и оловна интоксикация. Тя му давала и домашно приготвени сокове от ягоди и грозде. Майката обеща да гледат трите котки навън, да не оставя детето на пода, да му реже ноктите дълбоко и винаги да му мие ръцете преди хранене. Паразитите бяха лесно унищожени. Оказа се, че в питейната вода на дома има от време на време олово. Тя реши да смени къщата, но докато това стане, започна да филтрира водата, която пиеше, за да не допуска олово и в кърмата си. Майката промени храненето на детето като престана да му дава яйца, пилешко месо, сини и червени плодове. Посъветвахме я да напусне щата, за да може да отгледа на спокойствие детето си. Ние обещахме да го лекуваме безплатно, ако се появи нов припадък. След две години се чухме и разбрахме, че детето е добре.

 

Клара Скръгз бе в 50-те. Припадъците й били престанали да се поддават на лечение и тя постъпила в болница, за да пробват ново лечение. Новото лекарство променило личността й (отново!), което разстроило съпруга й и той я доведе при нас. Сложихме я на билкова противопаразитна програма, но тя можеше да покачва с една капка седмично вместо дневно тинктурата от кора на черен орех. Всяка по-голяма промяна бе свързана с риск от припадък. След всеки нов припадък изследването показваше отново Ascaris, понякога в комбинация с други паразити. След половин година вече нямаше припадъци, но все още бе на лекарства. Не бе в състояние да отглежда котката си Бутс вън от дома. Бутс бе й помагала в много трудни моменти от живота й. След като най-после постави котката на редовна противопаразитна програма, бе в състояние отново да отиде на църква и да посещава църковни събития. Когато Бутс накрая сама реши да излезе от къщи, Клара го понесе добре. Тя реши да направи чернодробно прочистване, което й костваше два припадъка на следващия ден, но й донесе по-късно големи дивиденти. Подобри се дотолкова, че получаваше по един малък припадък („изключване" или несвързана реч) на две седмици.

 

Чън И, на 28 години, бе на Dilantin от 15 годишна възраст. Бе вече стигнал до 5 таблетки дневно, без съществено повлияване на припадъците. Всякаква дейност можеше да ги провокира. Поставихме го на диета без малвин и чернодробно прочистване. Кръвната му картина показа, че е анемичен с висок MCV (Mean Corpuscular Volume - среден обем на еритроцитите - повишен е при витамин В12 дефицитни анемии и понижен при желязо дефицитни анемии - бел. пр.), показващ, че аскаридите използваха целия му витамин В12. След шест седмици пристъпите му бяха намалели до 1-2 седмично, въпреки че още не бе започнал противопаразитна програма. Имаше отлагания от берилий, вероятно дължащи се на отопление с керосин. Когато членовете на семейството и домашните любимци също преминаха противопаразитна програма, внезапните припадъци изчезнаха и той можа да намали лекарството си наполовина. Стана много по-енергичен и опасността да загуби работата си изчезна.

 

Ширез Нобъл, на 7 години, имаше малки припадъци, но майка й не искаше да я лекува с лекарства. Детето имаше много живак в тялото си, въпреки че нямаше пломби по зъбите си. Цялото семейство ликвидира инфестирането си с Ascaris и след три седмици припадъците бяха изчезнали, но остана агресивното поведение. Установихме, че има живак във въздуха на някои от помещенията на дома, но не намерихме живак в боята. Положението в банята бе най-тежко. Когато всичко в нея бе сменено, въздухът се прочисти и това реши поведенческия проблем на детето.

 

Дру Ситън, на 8 години, бе получил един припадък, продължил около една минута. Родителите бяха изключително прецизни и добросъвестни по отношение на храненето и навиците. Те бяха объркани. Всички имаха Ascaris. Имаха пеленаче. Дру имаше арсеник от пестицид, който открихме под умивалника, формалдехид от ремонтни работи и ПВХ от нов килим. Килимът бе прочистен на пара, за да се ликвидира арсеникът. Дру започна противопаразитна билкова програма. Две седмици по-късно само майката все още имаше Ascaris. След още две седмици тя също вече бе ликвидирала паразита и къщата бе прочистена от замърсители. Осмелиха се да спрат лечението на момчето и за тяхна радост то стана същото щастливо дете, както преди заболяването. Чухме се след две години и ме уведомиха, че Дру няма припадъци.

 

Козмо Мейзър бе в 30-те. Имаше непрекъснати припадъци, -въпреки че бе на болнично лечение от една седмица. Изглеждаше невъзможно да се транспортира, но семейството му успя да го направи въпреки несъгласието на лекарите. Забранихме му да яде каквото и да е, съдържащо малвин. Междувременно докато го превозваха с влак, той изяде четири хамбургера и не получи припадък в продължение на 20-те часа на пътуването, въпреки че не вземаше лекарства (в бързината бяха забравили да ги вземат). Близките му изглеждаха шокирани, защото той можеше да стои на крака, да говори и изобщо не изглеждаше болен. Веднага уредиха махането на метала от зъбите му, което реши проблема с живака. Започна противопаразитно лечение и устоя на малките припадъци, които се появяваха при всяко увеличаване на дозата. След пет дни се прибра у дома си с нова диета и тиоктова киселина като хранителна добавка. Продължи с 2 припадъка месечно, докато се преместиха от жилището, разположено на много шумна улица. Година по-късно бе си намерил работа и бе спрял да разчита на социално подпомагане.

Коментари