Болка в ушите

Ушната болка е особено честа при децата. Основно се дължи на бактерии и най-често на Streptococcus pneumoniae. Проведете зепинг. Тези бактерии са проникнали в ухото вероятно чрез някой по-голям паразит. Но защо са се размножили и натрупали в ухото на вашето дете? Трябва да са имали необходимата им храна и защита от имунната система. Може би Евстахиевите тръби са пълни със слуз, която е благоприятна среда за тяхното развитие. А слузта се е отделила поради раздразване на чувствителната лигавица на тръбите от някакъв токсин във въздуха. Пречистете въздуха в дома си, но не само от азбест, стъклена вата, формалдехид, фреон и арсеник, а и от парфюми, ароматизирани училищни пособия, потпури.

 

По-дългото седене в къщи през зимата влошава проблема с токсините във въздуха. Използвайте лятото, за да засилите детето си за зимата. Лятото е време за прекарване на открито. Винаги мийте ръцете си старателно. Пазете се от плесенясала храна. Давайте малки дози ниацин - 25 мг (Ниацинът изтънява лигавицата и улеснява излъчването на токсините) заедно с витамин С (250 мг) преди нощния сън.

 

Използването на мехлеми е по-добро решение, отколкото постоянното приемане на антибиотици, но и двете не са необходими.

 

За ускоряване на оздравяването поставете зехтин със стайна температура в двете уши и дръпнете ушната висулка, за да излязат мехурчетата. Поставете топчета памук в ушите като най-добре е да ги вземете от опаковките с витамини, тъй като всеки друг памук може да е замърсен с живак. Поставете на главата лека шапка, покриваща ушите.

 

 Причинители на ушните инфекции при възрастните са също стрептококи, намиращи се под пломбите или в жлъчните камъни. Прочистете тези два източника на микроби и направете зепинг.

 

Пиенето на нестерилно мляко добавя към стрептококите нови причинители - салмонели и шигели! Даже малко на брой бактерии, попаднали в организма с млякото, могат да сложат начало на цяла колония, ако полезните бактерии, обитаващи червата са унищожени от антибиотици.

 

Ако вашето дете е станало „алергично" към прясното мляко или е все сополиво, махнете от диетата му не млякото, а сладоледа и сиренето. Можете да му давате сирене в пицата или в друга храна, преминаваща термична обработка. Млякото трябва да се вари. Опитайте се да намалите възприемчивостта на детето си към Salmonella, като избягвате ненужната употреба на антибиотици. Пазете имунната му система чрез избягване на плесенясали храни!

Коментари