Главоболие и мигрена

Главоболието може да отнеме радостта от живота. То може дотолкова да понижи нивото на мотивираност, че дори да не ви се иска да направите нещо, за да го облекчите! Хората, страдащи от ежедневно главоболие, заслужават нашата най-дълбока симпатия, тъй като въпреки това трябва да се справят с ежедневните си задължения. Често не помагат никакви лекарства. Въпреки че съществуват обикновени главоболия, синусни главоболия, мигрени и други, причините за всички тях се припокриват в значителна степен.

 

Причините за главоболията са зъбните инфекции, инфекциите на уринарния тракт, чревни проблеми и червей-чето Strongyloides.

 

Някои алергии като тези към мляко, яйца, цитрусови плодове и солени храни също играят известна роля, но избягва нето на тези храни е трудно и почти невъзможно за дълго време. Трайното решение е в елиминирането на бактериите и на Strongyloides.

 

Вероятно първо настъпва опаразитяването, защото дори и малки деца страдат от мигрена. Strongyloides е микроскопично малко нишковидно червейче, намиращо се в най-големи количества в конете, но хората и домашните любимци лесно го прихващат. Сто процента от страдащите от мигрена са силно опаразитени с това малко червейче. Вероятно бактериите, които то донася със себе си предизвикват спазмите на мозъчните кръвоносни съдове. Проведете веднага зепинг, за да унищожите паразита.

 

Бактерии, скрити под пломба или в канала на зъбен корен или в кавитация, останала след изваждането на зъб могат да бъдат причина за главоболие. В това отношение водещ микроб е Staphylococcus aureus, но различни Clostridia, Streptococci и други също участват. Вие не чувствате болка от малкия абсцес, защото в него все още няма натрупано напрежение. Микробът е навлязъл в тялото ви и по-точно в мозъка ви! - защо да ви алармира, създавайки напрежение?! Намерете алтернативен зъболекар с опит в прочистването на кавитации и в откриването на малки скрити абсцеси. Ако веднага след стоматологичната манипулация получите облекчение, това не значи, че абсцесът няма да се образува наново. Затова отново отидете при зъболекаря и поискайте да промие обработеното място с бял йод (калиев йодид, 12 капки) или Лугол (6 капки) в 1/4 чаша вода, като за целта използва спринцовка със закривен връх.

 

Не използвайте йод, ако ви е известно, че сте алергични към него.

 

В колона винаги гъмжи от бактерии. Той трябва да се изпразва поне два пъти дневно, за да се държи нивото на бактериите на немного високо ниво. Използвайте за целта билката Cascara sagrada, чай от сена или таблетки магнезиев окис (2-3 дневно). Те ще ви помогнат да изпразвате по-често колона, ако вашата собствена периодичност е по-малка.

 

Жлъчните камъни и затлаченият черен дроб са също източници на бактерии. Направете няколко чернодробни прочиствания и вижте какъв ще е ефектът.

 

Какво предизвиква главоболието - дали токсините, произвеждани от бактериите или възпалението, което те предизвикват или пък самите червейчета? Разбира се, човек може да поглъща токсини с храни като йогурта, сиренето, виното и заквасената сметана и да развие „кралско" главоболие. Стойте далеч от тези храни, съдържащи тирамин. Кипвайте всички млечни продукти, за да предотвратите доплуването на Salmonella и Shigella до вашия мозък. Не яжте млечни продукти, които да не могат да бъдат кипнати за 10 секунди.

 

Започнете с унищожаване на Strongyloides и другите паразити, бактерии и вируси чрез NEOClark. Да се надяваме, че само отделни индивиди в абсцесите, жлъчните камъни или чревното съдържимо ще преживеят зепинга. Ако причина за вашето главоболие е обитателят на дебелото черво E.coli, започнете Чревна програма. Потърсете източникът на вашите коли бактерии в храните, които консумирате и водата, която пиете. Спрете да използвате повторно водните бутилки. Повечето хора получават своите Strongyloides от домашните си любимци, членове на семейството или от самите себе си! Провеждайте зепинг всеки ден в продължение на три седмици. Опитайте се „да прочистите" членовете на семейството и домашните любимци. Никога на позволявайте на кон или на домашния си любимец да ви олигавя. Никога не си лапайте пръстите. Винаги след ползване на тоалетната хигиенизирайте ръцете си с житен спирт.

 

Ето стъпките за излекуване на мигрената в резюме:

 

1. Унищожете Strongyloides и бактериите чрез зепинг

2. Проведете бъбречно прочистване с билки

3. Прочистете зъбите

4. Проведете Чревна програма

5. Кипвайте всички млечни продукти

6. Направете чернодробно прочистване

 

Прилагането на тези стъпки винаги води до значимо намаляване на силата и честотата на мигренозните пристъпи.

 

Токсините от околната среда, особено тези, които постъпват в организма с въздуха, също причиняват главоболие. Токсинът, предизвикващ най-често главоболие, е газта за домашни нужди. Преставаме да я усещаме щом свикнем с нея! Газовите тръби често пропускат. Доставянето на газ по тръби, имащи свръзки, през които газта може да се просмуче, е най-нелепото нещо от съвременните „придобивки". Бихте ли пропускали вода през тръби с дупки по тях? Ако го направите, скоро ще видите вода върху пода на банята или кухнята си. Но газта не се приземява и не образува локви. Така че консуматорите са безпомощни, вярвайки, че тръбите не пропускат. Всяка газова тръба, която има спойки, трябва да има пластмасов маншон около спойката с вграден индикатор, който да предупреждава при изтичане на газ.

 

Елементът, който показва, че има изтичане на газ, е ванадият. Когато тестът за ванадий е положителен, това е знак за изтичане на газ, който вашето тяло е открило за разлика от газовата компания. Органите по обществено здравеопазване и строителните предприемачи имат модерна апаратура, която открива и най-малкото изтичане на газ. Извикайте ги.

 

Ако сте на газ у дома и страдате от главоболие, проверете свръзките на тръбите. Преминете на електричество. Запомнете, че не трябва да използвате свещи и да пушите. Въздухът ви трябва да е чист - махнете одеколоните, потпурите (potpourri (фр.) - сушени розови листа и подправки, използвани за аромат), освежителите за въздух, спрейовете, пестицидите, формалдехида, фреона, килимите, дезодорантите за кола, запалките за камина и избягвайте дима на огъня.

 

Джанет Донован, на 52 години, имаше ежедневни мигрени, но не можеше да понася никакви лекарства. Казваше, че е като зомбирана почти през цялото време. Често повръщала. Джанет се оплакваше от газове и имаше от много години болки в слабините отдясно и леко подмокряне. Нашият тест за бъбречни камъни показа наличие на уратни кристали. Изследването на урината й също показа наличие на уратни кристали и малко кръв (очевидно от хронична уроинфекция). Паразитният тест показа наличие на Strongyloides, Trichuris и Fasciolopsis buscii в червата й. Тестът за тежки метали бе положителен за берилий, който замърсяваше въздуха на дома й, идвайки от няколко ветроустойчиви лампи. Тридесет и пет дни по-късно тя вече беше преминала билкова противопаразитна програма, беше направила бъбречно прочистване и изхвърлила от къщи ветроустойчивите лампи и всички контейнери за съхранение на гориво. Похвали се, че главоболията й са вече „по-скоро като напрежение в главата" отколкото като болка. Все още обаче имаше Strongyloides. Четири месеца по-късно още имаше главоболие веднъж седмично, но нямаше мигрени. След още три месеца тя направи чернодробно прочистване и изкара около 3 000 камъка! Все още имаше леко главоболие от време на време. Имаше по ложителен тест за Histoplasma и Coxsackie virus 4 (често срещан в мозъка вирус) с вероятен зъбен произход. Тя имаше много коренови канали и се чудеше какво да прави. Да запази зъбите си и да рискува мигрената да се върне или да си направи частични протези. След осем месеца колебание тя отново имаше главоболие (до 10 пъти месечно), но не мигренозно.

 

Петси Олсен, 30 годишна, имаше ежедневни мигрени, често съпроводени с повръщане. Имаше Strongyloides, Ascaris и други чревни паразити. Съпругът и двете й деца също бяха опаразитени. Тя имаше непоносимост към лекарства и си правеше всеки ден клизма за запека, който я измъчваше. Цялото семейство премина билкова противопаразитна програма. Отстранено бе откритото просмукване на газ в дома и сменени купуваните за малкото дете ароматизирани еднократни пелени с неароматизирани. Десет месеца по-късно цялото семейство все-още имаше Strongyloides. В края на първата година Петси вече нямаше главоболие по няколко дни месечно, но все още имаше Ascaris, Coxsackie virus и различни бактерии, идващи от зъбите. Нейното 2,5 годишно дете имаше увеличени ший-ни лимфни възли и бисмут от еднократните пелени, но бе отрицателно за Strongyloides. Осем годишното момиче имаше интоксикация от лосионите и ароматите на бебешките неща в дома, носът й бе побтоянно запушен и кашляше. След шест месеца бе вече негативна за Strongyloides. След още десет месеца (между другото бебето вече бе научено да ползва гърне) майката вече имаше повече дни без главоболие.

 

Доналд Шайбл, на 14 години, имаше мигрени, трудности в учението и тежко акне. Паразитният му тест бе положителен за Strongyloides, анкилостома и Ascaris. Независимо от проведената противопаразитна програма в продължение на две седмици и зепингът, той все-още имаше Strongyloides.

 

Кенет Джоунз бе имал мигрени в продължение на тридесет и пет години и бе опитвал всяко ново лекарство. Лекраства-та имали ефект за известно време, а след това спирали да помагат. Независимо от това той продължаваше да взема лекарства. При най-тежките си пристъпи Кенет търсил спешна помощ. Семейството имаше две домашни кучета. Те и цялото семейство бяха инфестирани със Strongyloides. След ликвидиране на азбестово замърсяване в дома, провеждане на противопаразитна програма в продължение на пет месеца и прочистване на бъбреците от уратни камъни, главоболията му намаляха до 2-3 седмично. Два месеца по-късно обаче той отново получи мигрена. Изследванията показаха, че цялото семейство отново е положително за Strongyloides. След нов противопаразитен курс, един месец по-късно Кенет имаше по едно сериозно главоболие месечно и по-чести слаби главоболия. Кучетата бяха поставени на строга противопаразитна програма.

 

Анджелина Гандер, на 46 години, имаше ежедневни немигре-нозни главоболия, хронична уроинфекция и синузит. Поставихме я на противопаразитна програма и след четири седмици беше много по-добре. Изчезна болката в гръдния кош, дължаща се на кучешки сърдечен червей. Възвърна поносимостта си към прясно мляко.

 

Граси Арлингтън имаше момче на 6 години, което бе с нощно напикаване и момиче на 8 години, с поведенчески проблеми в училище. Беше подтисната от изневярата на съпруга си и мислеше да се върне в сестринското училище, за да вземе диплома и да може да издържа семейството си. Граси обаче имаше по две-три мигрени седмично и колитни атаки и се опасяваше, че няма да може да учи. Тя, децата й, двете им котки и кучето бяха опаразитени със Strongyloides, Ascaris и различни други чревни паразити. Тя и децата направиха зепинг за паразити и момчето за първи път през живота си не се напика през нощта. След няколко нощи обаче напикаването отново започна. Направихме зепинг на животните и ги поставихме на противопаразитна програма. Майката зцапочна да наблюдава строго децата за спазване на хигиената. След като ги поотпусна, всичко започна отново. Така след една година те решиха да се разделят с любимото си куче, а котешката кутия бе изнесена на верандата. Граси пое отговорността за прочистването, но след известно време симптомите се завръщаха. След още половин година шест годишното момче я попита дали може да пере само чаршафите и одеялата си. Това я натъжи много и тя реши да се раздели с една от котките. Даже и когато остана само една котка, поведението на момичето ту се подобряваше, ту се влошаваше, момчето отново започна да се напикава, а майката имаше мигрени ежеседмично. Тя реши да даде котката на нейна приятелка по време на една ваканция, за да види дали нещо ще се промени. Момчето престана да се напи-кава, момичето започна да получава само отлични оценки в училище, а главоболията на майката станаха синузитни (не мигренозни). След сериозна стоматологична работа главоболията изчезнаха напълно. Граси ни донесе да ни покаже дипломата си за медицинска сестра две години след като започнахме опитите за оздравяване на семейството. Тя би трябвало да получи още една диплома - за интелигентен родител.

Коментари