Хиатална херния

Когато бактериите, които вече са отслабили горната клапа на стомаха, достигнат диафрагмата, тя също изтънява. Това води до изтласкване на храната нагоре през диафрагмата (По-точно през отвора на диафрагмата, наречен hiatus. Оттам идва названието хиатална или диафрагмална херния - бел. пр.). Налягането, създавано в коремната кухина при преяждане или седене във фотьойл подпомага изтласкването на храната. Разхождайте се след изхранване. Не си лягайте с пълен стомах. Не ползвайте шезлонги. Твърде много хора, около 25%, имат малка хиатална херния, но тя боли само когато е възпалена. За да облекчим болката, първо трябва да се справим с възпалението. С времето диафрагмата ще се заздрави и хернията може да се смали от само себе си.

 

Хиатална херния

 

Фиг. 25. Хиатална херния

 

Джефи, на 3,5 месеца плачел много от самото си раждане.  Имаше много газове. Не можеше да се остави на леглото без да заплаче отново. Имаше чести настинки и запушен нос. Детето бе изключително на майчина кърма. Така че неговата хронична салмонелна инфекция трябва да бе получена от някой носител - може би майката, въпреки че тя нямаше никакви симптоми. Изследването на кърмата й показа наличие На платина и телур. Решението бе да се премахнат металите от устата на майката, както и да мие ръцете си преди кърмене. Бащата на Джефи имаше Ascaris и чревни трематоди. Много бе вероятно и бебето да ги има и болката в коремчето, причинена от газовете, да се усилва от паразитите. По-голямата сестричка на Джефи също била много ревлива през първите девет месеца и лекарите казали, че това е „семейна черта". Като бебе тя също имала ушни инфекции, чести простуди и от време на време, лющене на кожата. Оказа се, че сестричката също има аскариди. Родителите бяха много доволни, когато разбраха, че могат да решат всички здравни проблеми на семейството чрез унищожаване на паразитите и елиминиране на токсините.

 

Ръби Адаир, на 14 години, изписа една страница с оплакванията си. Тя имаше хронична умора. Казваше, че количеството антибиотици, което е изпила, може да напълни една стая. Имаше пробождащи болки в стъпалото, отиващи нагоре по крака. Изследването показа наличие на живак и талий в имунната й система. Вместо да я изплаши, тази новина я изпълни с надежди за излекуване. Уговори си час при зъболекар. После ни описа стомашната си история. Преди година, когато била на сватба, получила разстройство и започнала да повръща. Помислила, че е „грип", но това продължило шест месеца и пропуснала много занятия. Ходела на училище само по един час дневно. Психологът решил, че проблемът е от емоционално естество. Намерихме в червата й и в стената на стомаха Fasciolopsis, чревен метил. Тя започна противопаразитна програма и след три седмици вече имаше апетит, спеше добре, умората намаля и подобрението на здравето й беше видимо.

Коментари