Фибромиозит и Фибромиалгия

Когато болките не са само в ставите на краката, а обхващат много мускули и меки тъкани на вашето тяло, вашият лекар може да ви каже, че имате фибромиозит или фибромиалгия.

 

Бактериите могат да се разпространят из цялото ви тяло, използвайки подвижни паразити. Такива са микроскопичните кръгли червеи.

 

Най-чест причинител на тези болести са паразитите Trichinella, но понякога ларвите на Ascaris, както и ларвите на анкилостомите и стронгилите са основните виновници. Тези червейчета са гостоприемници на бактерии, предимно „Стрепси" (видове на род Streptococcus) и „Стафи" (видове на род Staphylococcus), но също и клостридии (видове на род Clostridium), и „Кампили" (видове на род Campylobacter). Тези бактерии са вероятните причинители на болките. Унищожавайки посредством NEOClark всички бактерии - стафи, стрепси, кампили и клостридии, можете да облекчите болките си само за един час!

 

Ларви на Trichinella

 

Фиг. 15. Ларви на Trichinella, заселили се в мускулите

 

Унищожавайки първо червеите Trichinella и Ankylostoma, а после и бактериите, можете да получите облекчение, продължаващо няколко часа. Ако унищожите паразитите и бактериите у всеки обитател на дома си, включително домашните любимци и никога не поставяте пръстите си в устата, можете да очаквате освобождаване от болките завинаги. Може би е интересно да поразсъждаваме защо други членове на семейството, които са също инфектирани с малките кръгли червейчета, не развиват фибромиалгия. Може би ларвите остават в червата или се заселват в диафрагмата (проявява се с кашлица) или очите (предизвиква „леност" на очните мускули). А може би те просто развиват анемия. Изключително трудно е за едно семейство да се избави от анкилостомите и стронгилите.

 

Ларвите на тези кръгли червеи преминават и през плацентата в нероденото още дете. Така че могат да бъдат „унаследени". Опитайте се да прочистите цялото семейство преди следващата бременност.

 

Да се изчистят домашните любимци от паразити е още по-трудно. Най-добрият съвет е да се освободите от тях, тъй като вероятността да продължат да носят паразитите, дори и след предназначена за тях противопаразитна програма, е голяма. Невъзможно е да се опазите от паразитите на домашните си любимци. Попаднали в организма ви, те веднага ще се придвижат към меките тъкани, предавайки ви отново бактерии и причинявайки възпаление.

 

Следващият по важност съвет е да не поставяте пръстите в устата си. Никой от тези паразити не влиза в тялото ви през кожата (независимо, че ни учат, че  точно така проникват анкилостомите), трябва вие да ги поставите в устата си по някакъв начин! Запомнете, че устата е само за храна и целувки.

 

И накрая, ако има пеленаче в къщи, бъдете търпеливи. Конно изчезне необходимостта от поставяне на пелени, контактът  ви с изпражнения ще намалее и ще можете да завършите собственото си лечение. Между другото, почиствайте ноктите ма ръцете си с антисептик след своя и тоалетa на детето. Използвайте течен бораксов сапун, за да получите остатъчен антибактериален ефект на обработената кожа.

 

Опитайте се да идентифицирате паразитите преди да пристъпите към унищожаването им, за да можете да следите за евентуалната им нова поява. Вземете образци от култури на различни патогенни организми и пробвайте белите си кръвни телца за наличието им. Ако нямате възможност да го направите, запазете своя слюнка в замразено състояние. Замразете слюнка и от домашния си любимец. По-късно, ако имате отново оплаквания и изследвате запазената слюнка, ще знаете дали причината е същият паразит. Проведете зепинг.

 

На Бренда Бирд й бе поставена диагноза „Миофиброзит" преди две години, когато е била на 36 години. Триглицеридите в кръвта й бяха малко повишени (152 мг/дл), което говореше за започващ проблем на уринарния тракт. Урината й бе мътна. Нашето изследване показа наличие на живак и други тежки метали в щитовидната й жлеза, стомаха, бъбреците, белите дробове, костите и костния мозък. Освен това тя беше пълна с берилий (обикновено се съдържа в парафина) от ветроупорните фенери, каквито имаше във всички стаи на дома й. Бренда имаше много паразити, включително стронгилоиди и анкилостоми, разпръснати в тъканите на тялото й. Тя беше много развълнувана, когато научи, че може да направи нещо, за да си върне здравето. Започна със зъбите.

 

Марсия Кохран, на 36 години, имаше мускулни потрепвания по цялото тяло. Беше й поставена диагноза „Фибромиалгия". Имаше болезненост в ставите и чувство за задръстване на белите дробове. Правеше два пъти в годината бронхит. Лекуваше се с Амитрипталин за мускулните потрепвания и Бентил за успокояване спазмите на дебелото черво. Бе депресирана поради заболяването си и приемаше лекарства и срещу депресията. Заболяването й започнало с температура и студени тръпки, които отдала на грип, но след отзвучаването им получила тремор (треперене). Казваше, че понякога през тялото й като че ли преминават малки електрошокове. Установихме, че има ларви на Ascaris и анкилостоми из цялото тяло, а в черния й дроб имаше овчи чернодробен метил. Започната й бе противопразитна програма. Имаше и интоксикация с по-ливинил хлорид и телур. Източник на поливинил хлорида бяха допълнителните прозорци срещу буря, поставени от вътрешната страна на обикновените прозорци и една нова завеса за баня. Минаха два месеца без никакъв резултат от лечението. Тогава тя направи първото си чернодробно прочистване и изкара около 100 камъка. Това веднага сведе фибромиалгията й до единични пристъпи. Тя толкова се ентусиазира, че реши да продължи с прочистване на зъбите си.

Коментари