Чудният чай от Пирин и Родопите

Обновена в 18:07 на 25/03/2014 г.

мурсалски чай

 Мурсалският чай (познат още като “Пирински чай”) е едно от лечебните растения, които в последните години получиха славата на билка за всяка болка. Поради съдържащото се в него голямо количество от флавониди, той има антиоксидантно, тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Предпазва от развитие на ракови клетки и атеросклероза. Има още танини и етерични масла. Открай време е използван за лечение на болести на дихателната система - кашлици, бронхити - и на отделителната система, особено добре лекува пикочно-проводните канали и простатитите. Препоръчва се от лекарите като много успешно лечебно средство за чернодробни и бъбречни заболявания. Съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

  Растението е най-разпространено в местността Мурсалица над родопското село Мугла, което е в близост с границата с Гърция от където идва и името му. Там местните хора вместо добър ден ще ви сипят един чай, защото пазят старото поверие, че това е най-добрият начин да ви пожелаят живот и здраве.  За лечебната му сила преданията вървят от векове.  Открай време разболее ли се някой, няма значение от каква болест, използва се този чай. Приятно подсладен с балкански мед, има смекчаващо въздействие върху възпалените лигавици при кашлици, бронхити, остри и хронични трахеобронхити, задух. А най-изумителното му качество, е че забавя стареенето. Чудодейната билка е едно от многото съкровища на Родопите. Всеки, безпроблемно, би могъл да си приготви сам мурсалски чай, стига да си е набавил стръкче от растението. За готова напитка са нужни 10-15 гр. екстракт разтворени в  1000 гр. мека вода - гореща или студена, в зависимост от предпочитанията.

 

Мурсалски чай екстракт     И именно за Екстрактът от Мурсалски чай искаме да ви разкажем. Или по-точно за неговото незаменимо, благотворно влияние върху организма ни.

Абсолютно винаги можете да разчитате на Мурсалския чай екстракт за:

 - За засилване на имунитета

- Ободряването на ума и физическата работоспособност

- Тонуса и енергията

- За изчистване на токисните в организма

- За забавяне на стареенето и намаляване на свободните радикали

- Нормалната работа на простатата и пикочно-половите пътища

- Мъжката потентност

- Добра чернодробна функция

- Работата на съдречно-съдовата система, дихателната система и мозъка

- Функция на панкреаса и еднокринната система

- Добро зрение

Екстракта от мурсалски чай действа толкова добре на здравето, защото съдържа 19 жизненоважни микроелемента както и цинк, който спомага за тяхното усвояване, не случайно е познат в народната медицина, като “лек за всяка болка”. Продуктът е натурален и е подходящ и за деца.

Струва ви се невероятно нали, но силата на природата е най-доброто средство за поддържане на перфектно физическо и психическо здраве.

Екстракт от мурсалски чай, може да закупите от ТУК.

 

източник на информацията: интернет

Коментари