Какво ни подарява зеленият чай

Обновена в 18:50 на 22/01/2015 г.

Зеленият чай е бил консумиран в Япония и Китай в продължение на много векове, и едва наскоро той се превърна в популярна напитка на Запад - където традиционно черния чай все още е за предпочитане. Черният чай е с по-силен аромат, има повече кофеин и запазва вкуса си за по-дълго.

 Много потребители на този чай го предпочитат не просто защото е приятна напитка, а защото смятат, че има големи ползи за здравето им.

Та, има ли някаква истина в това? Ако е така, какви са тези ползи за здравето?

Що се отнася за здравето, лекари показват много изследвания, които сочат, че зеленият чай покривка много области - има полза за лечението на множествена склероза и артрит, помага на функционирането на мозъка, за да се неутрализират свободните радикали в човешките клетки (помага за запазването им), както и за понижаване на нивата на холестерол, така и за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Тези изследвания се фокусират главно върху големи популации от любителите на билката (номерирани от порядъка на десетки хиляди) в Япония, които пият пет или повече чаши от нея на ден. Резултатите от проучванията, публикувани в рецензирани издания като списание за клинично хранене и списанието на Американската медицинска асоциация се появиха за да покажат, че той участва в удължаването на живота, най-вече поради своя ефект за намаляване на риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания или рак. Той също така намалява риска от деменция.

В Ултра Фет Бърнър се съдържа екстракт от него и поради друго изследване от Университета в Йейл сочи обстоен анализ на пиещите по средно 1,2 л на ден ежедневно хора в Азия от топлата напитка, и стигна до заключението, че антиоксидантните му свойства са една от основните причини за добре познатата ниска честота на сърдечно-съдови заболявания в Азия (въпреки многото висока консумация на тютюн). В допълнение, беше установено, че консумацията му подобрява функцията на черния дроб, бъбреците и панкреаса, за предотвратяване на алергии, тумори и вирусни инфекции. 

Зеленият чай също така е установено, че стимулира метаболизма на тялото, което може да бъде полезно за тези, които искат да отслабнат.

Именно поради всичките тези причини/ползи тази съставка присъства в нужните на един човек количества извлечения екстракт от ценната здравословна билка в известното на всички спортисти и всички, които искат да стопят излишните килограми по-лесно Ултра Фет Бърнър.

Коментари