Пикантната храна и алкохола провокират цистита

циститЦиститът е сред заболяванията, които оказват неблагоприятно въздействие върху цялостното състояние на човек, тъй като непрестанното усещане за тежест, подуването и болките освен до физическо, водят и до психическо неразположение.

 
Затова нека обърнем внимание на онези фактори, които предразполагат към появата на цистит


- понижаване на общото състояние на имунната система, съпътствано от хрночини заболявания, стрес, гинекологични проблеми и инфекции, предавани по полов път; 


- простуда - случаите, в които простудата обхване областта на кръста и таза са най-опасни; 


- промяна в киселинността на лигавицата на влагалището и пикочния канал също е предпоставка за развитието на цистит. По същия начин върху тялото въздействат липсата на естроген, употребата на неподходящи средства за контрацепция, възпаление на малкия таз, както и редица бъбречни заболявания. Всички тези неразположения предизвикват изменение в тъканите на пикочния мехур, правейки ги по-рехави и по-податливи на инфекции; 


- лошите хигиени навици. В тази група предпоставки попадат прекалено дългото използване на една и съща дамска превръзка или тампон, неправилният тоалет на гениталиите, при който от ануса към вагината е възможно да се пренесе бактерията Escherichia coli, причинител на инфекция, както и аналният секс. 


- носенето на неподходящо бельо. При бельото от тип „прашка" възможността за преминаването на бактерията Escherichia coli от ануса към влагалището е още по-голяма. Същото се отнася и за носенето на бельо от синтетични тъкани, както и при прекалено тесните дрехи, които буквално се впиват в тялото. 


- консумацията на пикантна храна и при тази на алкохол в урината се образуват вещества, които водят до раздразнение на стените на пикочния мехур, което от своя страна води до появата на цистит в редица случаи. 

 

Как да си помогнем?

 

Алтернативен метод влияещ благоприятно при цистит е провеждането на процедури с честотният генератор НЕОРайф.

 

Принципът на действие и повече информация за уреда, може да намерите като проследите линка.

Comments