Шипка бори простудата най-ефективно

Обновена в 19:47 на 07/01/2015 г.

Шипката е малък червен плод, който идва от розовите храсти. Учените твърдят, че в този дар от земята има над 50 пъти повече витамин С от количеството му, което бихте могли да си набавите от 1 портокал - това е впечатляващо ново проучване. В допълнение, плодът е пълен с витамин А, който е ефективен борец срещу преждевременното стареене на кожата. Богат е и на витамини  D и E, минерали и мастни киселини, които действат положително за възстановяването на тъкани. Освен това има ретиноева киселина, която е отговорна за подмладяването на кожата и за лечение на увреждания по нея. Поради това си съдържание шипката е призната за мощен имуностимулатор.  Ако искаме да бъдем здрави през през студените месеци, няма по-лесно нещо от това да си потърсим нужните витамини и минерали, които да ни помагат да се борим с вирусите. Имуностронг сдържа богато количество екстракт от шипка (200мг) и само 2 таблетки на ден ще ни пазят в крепко здраве.

Изглежда че има много ползи, които се добиват както от самия червен плод, така и от листенцата или дори от самите семена. И тъй като в Имуностронг се съдържа нужното количество от този плод, освен споменатото до момента, нека да посочим и разгледаме някои от тях:

- Екстрактът се придобива от семената на плодовете и е известен като много ефективен антиоксидант. Тези антиоксиданти имат благоприятно действие на кожата като я защитават от ранно стареене.

- Фантастичният екстракт има ползи за намаляване на белезите чрез своите клетъчни регенериращи качества, които дават възможност на кожата за създаване на повече еластичност, или с прости думи червеното съкровище прави кожата като цяло много по здрава и свежа.

- Други ползи включват използване на екстракта за стрии, защото той позволява на кожата да стане по-еластична.

- Помага срещу суха и изтощена коса.

От шипка може да се приготвя вкусен и полезен чай, който се пие при простуда поради имуностимулиращото му въздействие върху здравето и организма, но може и да се яде в сварен вид. Все пак всички знаем, че всички тези качества (например витамин С и А) намаляват след като бъде откъсната от храстът и чаят например има действие ако се приготви до определен. За да се предотврати подобен проблем се извличат най-ценните съставки на червения плод в екстракт, който запазва всичко за много години напред и който може да бъде намерен в Имуностронг. Бъдете здрави и силни по всяко едно време на годината, дори и когато времето е срещу вас!

Коментари