5 съвета за бързо и здравословно отслабване

Обновена в 13:06 на 27/05/2013 г.

здравословно отслабване, хубаво и слабо тялоБързото и здравословно отслабване може да бъде с постоянен резултат! Ключът е в това да се подложите на правилната диета - по правилния начин.

Взимането на решението за отслабване е лесно за повечето от нас, които искат да отслабнат. Но трудната част е да измислите как да го постигнете. Количеството програми и продукти за отслабване на пазара е изумително, да не споменаваме и скъпо. Всички твърдят, че техните продукти и програми ще ви помогнат да стопите бързо килограмите, но кои наистина работят?

Единственото, което работи в дългосрочен план, е смяната на хранителните навици! Трябва да си обещаете цял живот да се храните добре. Ако слушате тялото си и правите промените постепенно, ще осъзнаете, че не е толкова трудно, колкото звучи отначало. Включете тези лесни диетични правила към ежедневната си рутина и те ще ви помогнат да отслабнете и да запазите новата си фигура.

Слушайте тялото си!

Ако веднага се присягате за нещо за похапване като пуснете телевизора, може би просто сте отегчени. Важно е да следите отговорно какво ядете и кога го ядете. Когато ядете, докато правите нещо друго, е много по-вероятно да преяждате. Важно е да се наслаждавате на всяка хапка и да обръщате внимание кога започвате да се чувствате сити. Изненадващо е колко много калории консумират хората на ден без да осъзнават, че го правят.

Добавете колкото можете зеленчуци и плодове към диетата си!

Хората се нуждаят от 5 до 9 порции зеленчуци и плодове на ден. Може да ви изглежда много, но можете лесно да спазвате това правило - като прибавяте плодове и зеленчуци към всяко ястие. Зеленчуците са прекрасно допълнение към протеините от рибата и пилешкото месо на вечеря. Плодовете са чудесен избор за похапване между отделните хранения. И плодовете и зеленчуците са пълни с витамини и засищащи фибри. Не подценявайте тяхната сила при свалянето на килограмите!

Пийте поне по 8 чаши вода на ден!

Ако пиете по 8-10 чаши вода на ден, това ще ви помага да се чувствате сити. Хората, които са дехидратирани, често си мислят, че са гладни, когато всъщност са жадни. Придържайте се към напитки без калории. Ако не обичате чиста вода, добавете пресни плодове към нея за допълнителен вкус.

5 съвета за бързо и здравословно отслабванеЗакусвайте!

Повечето хора са чували, че е важно да се закусва, но много от тях все още пропускат този съвет. А прескачането на закуската е една от най-големите грешки, които можете да направите, ако се опитвате да отслабнете. Ако ядете 15-20 минути, след като сте се събудили, ще стартирате бързо метаболизма си. Гледайте на себе си като на кола, която се нуждае от гориво, за да работи ефективно през целия ден.

Яжте по малко през деня!

Много специалисти препоръчват да ядете 5 пъти по малко вместо 3 пъти по много. Това е хубаво правило, но преценете как е най-удобно за графика ви за деня. Ако ядете по няколко по-малки ястия през деня, това ще ви поддържа сити, докато се презареди метаболизмът ви.

Тези лесни правила могат да се пригодят така, че да паснат на индивидуалните ви нужди за максимално отслабване. Ключът към успеха е в създаването на програма, която работи за вас, и в придържането към нея. Следвайте тези напътствия всеки ден и ще видите как килограмите се стопяват.

източник: www.zdrave.bg

Коментари