Как да Горите Мазнини в Проблемните Зони

Обновена в 12:58 на 22/05/2013 г.

Как да Горите Мазнини в Проблемните ЗониТехника за манипулиране на хормоните, за да отслабвате на трудните за отслабване места.

Широк ханш, пълни бедра и пухкави мъжки гърди, никое от тези неща не звучи като комплимент, нали? Но ако някое от тях се отнася за вас сигурно страдате от складиране на мазнини на точно определно място в тялото ви (проблемните зони).

Хората складират мазнини по цялото си тяло, но често това е най-осезаемо в определни части, които нека наречем „проблемни зони”.

И разбира се отслабването в проблемните зони е най-трудно.

Ако трупате мазнини на корема, ханша, дупето или за мъжете около мускулите на гърдите, независимо от огромните ви усилия с диетата и упражненията, тогава е много вероятно да имате хормонални проблеми. (не хуквайте да се изследвате веднага, прочетете по-надолу)

Знаете ли, че проблемите зони се влияят от вашите хормони и че там, където е най-трудно за отслабване се определя от това кой от вашите хормони не е в норма. В конкретния случай (за мазнини на корема ханша, бедрата и гърдите (при мъже) е отговорен женският хормон естроген.

Високи нива на естроген са чудесни, ако искате да забременеете, но ужасни, ако искате да отслабнете, което обеснява защо повече жени, от колкото мъже, имат нужда от отслабване.

Всеки човек, независимо дали е мъж или жена, с високи нива на естроген ще изпитва трудности при свалянето на мазнини, особено в долната част на тялото.

И да, възможно е мъже да имат високи нива на естроген. Не само че са изправени пред предизвикателството на отслабването, тези мъже трябва да се справят и с „пухкавите мъжки гърди”.

Вместо да се опитвате да коригирате това с лекарства и препарати, възможно е да го направите със специфична тренировка.

Да, има тренировка, която може да стимулира производството на хормони, които ще неутрализират действието на естрогена.

И разбира се как може да победите естрогена? С тестостерон разбира се!

Уточнение: в статията става въпрос за естествени начини за повишаване на тестостерона чрез специфична тренировка. Това не само ще повиши общата ефективност на упражненията, но и ще повиши степента на горене на мазнини в долната част на тялото, т.е. там където най-трудно се горят мазнини.

Забележка към дамите: чрез специфична тренировка не е възможно да се произведе вредно количество тестостерон. Така че дами, не се притеснявайте, няма да станете с огромни мускули.

Вместо това тренировката стимулира произвеждането на „повече” тестостерон от физиологична гледна точка, сравнено с количеството, което тялото обикновено произвежда (без тренировка).

Забележка към мъжете: Това означава, че специална тренировка ще ви помогне да качите малко повече мускулна маса, но това не е стероидно покачване, така че бъдете спокойни.

Питате ли се вече „Добре де, каква е тази специфична тренировка?”

Това е : Плътна тренировка.

Това е трениране по начин, който има за цел да уплътни времето ви за тренировка, за да пришпори тялото ви да отделя повече тестостерон, което ще ви помогне да изгорите „естрогено зависимите” мазнините.

Плътност на тренировката може да се дефинира като количество упражнения, което правите за определен период от време. Ако искате да увеличите плътността на тренировката, можете да направите повече упражнения за едно и също време или да направите упражненията, които си правите за по-малко време.

Можете радикално да увеличите горенето на мазнини като съкратите времето, за което правите тренировката си или като добавите повече повторения на упражнеията, но за същото време, за което сте правили тренировката, преди да увеличите повторенията.

Съвем простичко, нали?

Нека вземем за пример 2 упражнения: раменна преса и клякане.

Ако ги включим в кръгова тренировка, изпълнявате ги едно след друго с малка или без почивка.

Вместо да правите определен брой повторения в 1 серия, правете упражнението за време – просто направете колкото можете повторения за определено време.

Например правете всяко от горните упражнения по 30 секунди. Да кажем, че имате следните резултати:

Раменни преси – 10 (или 3 или 20 или колкото можете) килограмови гири – 20 повторения.

Клякане с тежест, да кажем 20 килограма, 18 повторения.

След физическо натоварване в тялото започват процеси, от които ще се възползваме.

Как? Увеличавате тежестите с 10-20% и опитвате да направите ПОВЕЧЕ повторения за 30 секунди.

Може би ви изглежда невъзможно, но не е! Заради невромускулни реакции и нервната активация, в повечето случаи, ще можете да направите това.

Втория ви опит може да изглежда така:

Раменни преси – 12 килограмови гири – 22 повторения
Клякане – 35 кг. – 20 повторения.

Плътната тренировка може да е забавна, предизвикателство и най-важното стимулира горенето на мазнини и увеличава производството на тестостерон в тялото.

Ако искате да победите естрогено зависмите мазнини, тогава имате НУЖДА от повече тестостерон. Ако усвоите плътната тренировка, ще ви е по-лесно да отслабнете в проблемните зони.

източник: www.fitnesinstruktor.com

Коментари